22.12.2017

Kjære medlemmer

Vinteren er nå over oss og de fleste har enten båten trygd på land - Lindøya eller trygd fortøyd i boblehavn - Hovedøya. Sesongen 2017 har vært en utfordring i forhold til sommerværet totalt sett. Uansett vær og vind er det mange som har tatt tur ut til Hovedøya, og det er fint for det sosiale miljøet, at dere benytter båtene og øya så mye.

Brygge 1 ble ferdig før sesongen kom i gang og vi tror at medlemmene er fornøyd med den. Den neste brygga som skal vedlikeholdes er brygge 2. Vi håper at vi kan få til hjelp fra dere som er tilknyttet til brygge 2 når den skal fjernes. Vi kommer tilbake til dette når vi vet leveransedato.

I forbindelse med dugnads arbeide på Hovedøya har vi fått til ca 70 boblehavn plasser i 2017 og jeg tror at alle nå er leid ut til medlemmer og båteiere utenfra. En kjempeinnsats på dette i år og det er flere som stilt opp flere ganger. En stor takk til alle som har vært med. Det ble også gjort en fantastisk innsatts ved dugnad i juni ute på Lindøya. Havnesjefen på Lindøya vil spesielt takke for en meget bra innsatts ved rydding av opplagsplassen. Hytteeierne rundt oss har gitt tilbakemelding om at de er veldig fornøyd. Jeg håper at vi også i 2018 kan få trivelige helger med utsett og opptak og at vi holder det ryddig rundt oss.

Leder for truckførerne vil takke medlemmene for fin oppførsel og tålmodighet ved utsett og opptak i 2017 og truckgutta jobber så raskt de kan, men setter sikkerhet høyt og dette for at vi ikke ønsker skader på hverken båter eller folk. Første utsett er allerede satt til uke 17 28 – 29 april 2018. Er dere usikre på når dere skal ut, kan dere åpne opptaks filens lenken for dette. Der finner dere informasjonen om når dere skal ut. For dere som er på brygge 4 i boblehavn, dere må flytte båten deres senest uke16.

Jeg vil også minne dere om å ta en tur, enten til Lindøya eller til Hovedøya etter ruskevær eller mye snøfall. Det er forventet at medlemmene ser etter båten sin. Ikke overlat dette til andre. Det er varmt i klubbhuset på Hovedøya og i brakka på Lindøya.

Sommerfesten ble en bra sammenkomst av store og små. Vi fikk oppleve en demonstrasjon av en propanflaske som gikk i luften og forskjellige brannslokningsmidler. De var flere som kjøpte røykdetektorer og det er beskjed fra Rune Hultgreen om dette: Til dere som kjøpte røykvarsler under brannvernkurset på sommerfesten i august. Ta kontakt med Rune Hultgreen; runehultgreen@gmail.comfor mer informasjon: - Generelt er at røykvarslere i båt (maritimt miljø) er problematisk. De mest seriøse produsentene anbefaler ingen av sine produkter til bruk i båt. Det betyr ikke at disse ikke kan brukes. Tvert imot så anbefaler "alle" (Redningsselskapet, forsikringsselskaper, brannvesen og andre myndighetene) sterkt røykvarslere og andre brannverntiltak ombord. Vi må allikevel være klar over at ordinær bruksgaranti og levetid for røykvarslere ikke er som for bruk i hjemmemiljø.

Husk at vi er medlem i Norsk Tippings Grasrotandel – Nå kan dere også velge Akerselven Baatforening.

Litt om 2018. Foreningen vår blir 100 år neste år og dette skal feires. Vi vil invitere alle medlemmer m/følge til 100 år feriering. Festen blir kun for voksene og det blir en bindende påmelding som kommer ut i løpet av våren. Det blir feiring for voksen og barn ifbm sommerfesten på Hovedøya senere i august.

God Jul og Godt Nytt År

Vennlig hilsen fra Styret 

5/10 2017

BOBLEHAVNA

- åpner helgen 14-15.10.2017
- vannet blir stengt søndag 15fersk.10. Etter det er det ikke vann tilgjengelig i havna.
- Plassene må forlates før helgen 7.-8.4.2018.

Det SKAL brukes spring på alle båter i boblehavna, både baug- og akter. Det skal også være strekkavlaster på fortøyningstauene.
På de ytterste plassene er det spesielt viktig med kraftige nok tau og strekkavlastere. Vind og bølger kan bli kraftige der ute.
Alle båter i boblehavna skal ha forsikring.
Strømtilkobling skal IKKE ha skjøteledd.
Anlegget tåler tilsammen ikke tilkobling av mer enn maks to frostvakter pr. båt.
Båter som ligger på yttersiden av brygga, bør fortøyes med akterenden inn.
Alle båter skal merkes med eiers navn og telefonnummer lett synlig.
Viktig: Les av strømmåleren før dere kobler inn egen strømkabler, og også når dere kobler fra til våren. Tilkobling skal være på uttaket med samme nummer som plassen. Hvis den ikke er tilgjengelig, MÅ foreningen få beskjed om hvilket annet uttak som blir brukt.
Tilsynsvakt i boblehavna vinteren 2017/2018
Vaktparet avtaler med hverandre om dere drar ut lørdag eller søndag. Ingen skal gå vakt alene. Om noe kommer i veien, må dere gi beskjed til makkeren og bytte vakt med noen andre på lista.
Tilsynet skal primært skje en gang i løpet av en helg, evt. en hverdag hvis det er mulig for begge og det går ferger. HUSK å signere på skjema for fremmøte som ligger i grønn postkasse utenfor klubbhuset.
Sjekk at det blåser luft i alle rørene på alle plasser, ikke bare din egen.
Ser dere problem med en båt, for eksempel røket fortøyning, løsnet presenning, kraftig slagside, innbrudd el.l., så meld fra til direkte til eier.
Etter tilsynet skal det sendes en kort rapport til havnesjef på epost eller SMS om at dere har vært der, og om alt er i orden.
Kun i nødtilfelle skal det gåes om bord i båter. Det er glatt på brygger og gangbaner. Det må være minst 2 tilstede.

Mvh.
Havnesjefen

5/9 2017
Nå er sommeren på hell og tid for å tenke på båt oppsett.
Les båt oppsett innformasjonen nøye da dette har en sammenheng med utsett 2018. Det er i hovedtrekk først opp, sist ut prinsippet.
Møt forberedt og for dere med seilbåt ha helst med folk som kan hjelpe til med montering av seilbåtkrybber. Ikke forvent at truckfører har tid til å hjelpe til.... Sist tok det over en time med en seilbåt.
Til dere som har med barn, pass godt på barnet. Truckfører har begrenset utsikt og dere som har hund. HOLD DEN I BÅND.
Vinterhavn: ring eller Email til havnesjefen på Hovedøya tlf. 92860500 Mail: havnesjef@akerselven.com
Spørsmæl om oppsett, ring havnesjef Lindøya tlf. 90833173. Mail: Lindoya@akerselven.com
Klikk på linken opptaksliste 2017 og fyll inn innformasjonen. Det er ikke nødvendig å lagre filen, alle endringer er lagret fortløpende.

Mvh
Styret                                                    Link til opptaksliste 2017

Forsiden