Forsiden
Styret
Innformasjon
Opptak
Utsett
Dugnader
Boblehavna
Vedtekter
Bilder
Avgifter
Om oss
Jubileum
Kjøp Salg
Avfallshåntering
Akerselven Baatforening
Akerselvens baatforening ble stiftet 27 mai 1918 med 86 medlemmer. Våren 1963 flyttet foreningen fra Akerselven ut til bukta på Hovedøya der vi nå har har bryggene. Allerede i 1924 ble opplagsplassen på Lindøya tatt i bruk, men først i 1936 kunne Lindøya framstå som en funksjonell opplagsplass for alle foreningens båter. Mye har skjedd siden starten, og i dag fremstår foreningen som en moderne forening med ca 200 medlemmer. På Hovedøya er det flytebrygger med både vann og strøm installert. På Lindøya er det vinteropplag, og der fins både slipp og kai som kombinert med vår store truck kan ta opp og sette ut alle foreningens båter. Dette inkluderer seilbåter opptil 12 tonn. Isfri boblehavn tilbys også for de som ønsker å bruke båten hele vinteren. Blant medlemmene er det alle mulige båter, fra snekker og cabincruisere til seilbåter i alle størrelser opptil omkring 40 fot.
Beliggenhet på Hovedøya
Foreningens brygger ligger i bukta på Hovedøya. Båthavna ligger en kort gangtur på 10-15 minutter fra fergeleiet. Det er grusvei hele veien så vogner og traller kan trilles. Det er lett å finne roen fra storbyens stress og mas. Byen kan ses, men på øyas hersker det en egen ro og stillhet, det siste spesielt etter at siste ferje er gått for kvelden.
Vinteropplag på Lindøya
Foreningens vinteropplag er på Lindøya hvor vi har slipp, kai og truck for opptak og utsett. Strøm, vann, høytrykksprøyte og annet nødvendig utstyr. Dessuten finnes det en liten dagligvarebutikk. Adkomsten til Lindøya er på samme måte som for Hovedøya med ferje.
Adkomst med ruteferge.
Båtene går nu fra Rådhuskaia